Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΟΧΙ ΕΠΙΒΟΛΗ !

           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Παναττική Ένωση Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού, καταγγέλλει την εταιρεία καθαρισμών K. Παπαχριστόπουλου  O.E. , για σωρεία παραβιάσεων της εργατικής νομοθεσίας. Εδώ και χρόνια δώρα Χριστουγέννων, επιδόματα αδείας, υπερωρίες κλπ, είναι  έννοιες άγνωστες  για τους εργαζόμενους της εταιρείας. Το τελευταίο διάστημα σταμάτησε και η καταβολή των μισθών του προσωπικού, αφήνοντας τις εργαζόμενες απλήρωτες για μήνες.

 

Η εταιρία του Κ. Παπαχριστόπουλου, έχοντας αναλάβει τις υπηρεσίες καθαρισμού πολλών δημοσίων έργων, δρα ουσιαστικά ανεξέλεγκτα ως “κράτος εν κράτει”,  κουρελιάζοντας κάθε γραπτό και άγραφο νόμο στις εργασιακές σχέσεις. Η σκανδαλώδης ανοχή που απολαμβάνει,  του επιτρέπει να αδιαφορεί για καταγγελίες εργαζόμενων, ενώ ορισμένες φορές στελέχη της Επιθεώρησης Εργασίας αντί να προστατεύσουν τους τελευταίους, αδιάφορα καλύπτουν  τον ίδιο.

 

Την ίδια αλαζονεία αντιμετώπισε το σωματείο μας από τον Κ. Παπαχριστόπουλο, όταν τον επισκέφθηκε μαζί με εργαζόμενες για να συζητήσει το πρόβλημα της μη καταβολής των δεδουλευμένων πολλών μηνών.

Με το αίσθημα της ατιμωρησίας έντονο, ο κύριος αυτός αντί να συνετιστεί από τις δεκάδες καταγγελίες απλήρωτων και εξαθλιωμένων γυναικών, κατέφυγε στον εκφοβισμό και τις απειλές σε ανθρώπους-συνάδελφους-εργαζόμενους, που κράτησαν αξιοπρεπή στάση. Με τηλεφωνικές απειλές “αγνώστων” από απόκρυψη ή άλλοτε βρίζοντας χυδαία ο ίδιος, προσπαθεί να κάμψει το ηθικό των δικών του εργαζόμενων.

 

Μάταια όμως!

Ο αγώνας των καθαριστριών στα συνεργεία του Κ. Παπαχριστόπουλου σήμερα, μαζί με τις συναδέλφισες που αντιστάθηκαν από όλα σχεδόν τα έργα που απασχολούσε η εταιρεία του,  όπως το Δρομοκαΐτειο το Αττικό κλπ, ενώνει τα χέρια «της καθαριότητας» σε μια γροθιά!

Οι φωνές αντίστασης στους χώρους δουλείας στέλνουν  μήνυμα.

 

  • ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ.
  • ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ.
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΩΝ
  • ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΜΙΣΘΟΣ/ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ

 

Καλούμε την κυβέρνηση να δώσει ένα τέλος στα πάρτι των εργολαβιών, και να συσκευθεί- υλοποιήσει τις προτάσεις του σωματείου μας. Απαιτούμε να πληρωθούν κατά προτεραιότητα οι εργαζόμενοι, από τις επιταγές και τις εγγυητικές του Κ. Παπαχριστόπουλου.

Θεωρούμε απαράδεχτο να προσφεύγουν οι εργαζόμενοι στα δικαστήρια τα  οποία μπορεί να τραβήξουν έως και δυο χρόνια για να μπλοκάρουν τα χρήματα των έργων, (αν ωστόσο δεν έχει προηγηθεί άλλος φορέας να τα διεκδικήσει)  για να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα τους .

Απαιτούμε να  μην απολυθεί καμιά εργαζόμενη,
στα έργα καθαρισμού που είχε η εταιρεία Παπαχριστόπουλου.

Καλούμε όλους τους συνάδελφους να στηρίξουν τον κοινό αγώνα μας.

 ΠΕΚΟΠ 10/5/2015.

 

Σχολιάστε