ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

7/6/2015
Συναδέλφισες -οι,
Το σωματείο μας πραγματοποίησε συνάντηση με τον υπουργό εργασίας κ. Σκουρλέτη στις 3/6/2015 και στις 4/6/2015 με τον υπουργό εσωτερικών κ. Κατρούγκαλο. Και στις δύο συναντήσεις μεταφέραμε την εικόνα που επικρατεί σε όλους τους χώρους , εκθέσαμε τα ασφαλιστικά και μισθολογικά προβλήματα του κλάδου, καταθέσαμε με σχετικό υπόμνημα τις προτάσεις μας οι οποίες πιστεύουμε θα δώσουν ένα τέλος στον εργασιακό αδιέξοδο δρόμο που μας οδήγησαν οι μνημονικοί νόμοι της προηγούμενης κυβέρνησης Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ η οποία στο πέρασμα της κατάργησε της εναπομείναντες θέσεις καθαριστριών του υπουργείου οικονομικών, γιατί διαπίστωσε πως,
ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ.
Συναδέλφισες-οι,
Οι σημερινοί υπουργοί της κυβέρνησης Εργασίας και Εσωτερικών γνώστες των εργασιακών προβλημάτων αφού όταν ήταν αντιπολίτευση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχαν γίνει σωρεία επερωτήσεων στη βουλή για παραβατικές συμπεριφορές εταιρειών που το σωματείο μας τις είχε θέσει υπ όψιν μας ενημέρωσαν ότι,
1)Ο κ. Σκουρλέτης σταμάτησε την εργολαβία στο υπουργείο εργασίας και έκανε χρήση στην τροπολογία του τελευταίου νόμου Κατρούγκαλου και προχώρησε σε απευθείας σύμβαση ορισμένου χρόνου στους εργαζόμενους που ήταν μέχρι χτες με την εταιρεία καθαρισμού, στόχος όπως είπε να επεκταθεί σε όλο το δημόσιο.
2)Ο κ. Κατρούγκαλος δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε ρύθμιση η οποία θα δίνει την δυνατότητα στον φορέα όταν ο εργοδότης καθυστερεί να πληρώσει να καταβάλλει τα δεδουλευμένα στους εργαζομένους , θα εξετάσουν το ζήτημα των εργολαβιών στο δημόσιο τομέα και όχι μόνο με σχετικές μελέτες που θα γίνουν από μια επιτροπή που θα συσταθεί.
Συναδέλφισες-οι, το σωματείο μας ελπίζει ότι τα αρμόδια υπουργεία δεν θα μείνουν σε φιλοσοφικές συζητήσεις και θα προχωρήσουν στην υλοποίηση των δεσμεύσεων τους, εμείς πάντως θα συνεχίσουμε να τραβάμε την κουρτίνα και να αποκαλύπτουμε.
ΠΕΚΟΠ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: