ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15 Απριλίου 2015

 

 

 

Αγαπητοί συνάδελφοι ,

Στις 19 Μαρτίου 2015 , είκοσι περίπου συνάδελφοι προχώρησαν σε ομαδική καταγγελία στο ΣΕΠΕ για μη καταβολή δεδουλευμένων περίπου 5 μηνών , δώρων επιδομάτων αδείας και αδειών που αφορούν την εταιρεία Παπαχριστόπουλος. Η συγκεκριμένη εταιρεία εδώ και καιρό έχει σημειώσει μεγάλη παραβατικότητα σε πολλά έργα των οποίων έχει αναλάβει τον καθαρισμό. Στις 20 Απριλίου 2015 θα συζητηθεί για δεύτερη φορά η εργατική διαφορά και ταυτόχρονα οι συνάδελφοι θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας , ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή.

Την Μεγάλη Παρασκευή έγινε καταγγελία για τη μη καταβολή Δώρου Πάσχα στο ΣΕΠΕ αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Για τη συγκεκριμένη εταιρεία έχουμε καταγγελίες για οφειλόμενες αποδοχές και για ελλιπή ασφαλιστική κάλυψη από εργαζόμενους που απασχολούνται στα εξής έργα : ΟΠΕΚΕΠΕ , Πανεπιστήμιο Πειραιά , ΤΕΕ , ΟΤΕ , Εγκληματολογικό , Αλλοδαπών , Μέγαρο ΟΤΕ , Υπουργείο Γεωργίας , ΨΝΑ Δρομοκαϊτειο , Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης , Υπουργείο Τουρισμού , ‘Ιδρυμα Αναπήρων κ.α.

Ταυτόχρονα οι εταιρείες  FACILITY EXPERT kai FACILITY BLUE SERVICE δεν κατέβαλαν το Δώρο του Πάσχα κι ενώ καταγγέλθηκαν δεν έχει κινηθεί η διαδικασία αυτόφωρου.

Θεωρούμε απαράδεκτο οι εργαζόμενοι που αντιμετωπίζουν σοβαρά βιοποριστικά προβλήματα να αναγκάζονται να προχωρούν σε αγωγές για να εξοφληθούν εφόσον τελεσιδικίσουν μετά από χρόνια και ταυτόχρονα να απολύονται επειδή καταγγέλουν.

Καλούμε το Εργατικό Κέντρο Αθηνών να προχωρήσει σε ενέργειες στα αρμόδια Υπουργεία για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και την επαναπρόσληψη όσων απολύθηκαν.

 

ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ & ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Π.Ε.Κ.Ο.Π.

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: