ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 15 Απριλίου 2015

 

 

Αγαπητοί συνάδελφοι ,

Οι συνάδελφοι στα συνεργεία καθαρισμού τα οποία έχουν αναλάβει τον καθαρισμό στα κτίρια του ΟΑΕΔ  , στους παιδικούς σταθμούς και τις σχολές του ΟΑΕΔ , είναι πέντε μήνες απλήρωτοι και ταυτόχρονα σε ένα μήνα 250 από αυτούς περνάνε στην ανεργία διότι , σύμφωνα με τον διαγωνισμό που έγινε , μειώθηκαν οι εργατοώρες , τα άτομα , ενώ ταυτόχρονα  διπλασιάστηκαν τα τετραγωνικά που θα κληθούν οι συνάδελφοι να καθαρίσουν.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΟΑΕΔ ,  το να ανταποκριθούν οι εργαζόμενοι είναι με μαθηματική ακρίβεια ανέφικτο και είναι σίγουρο ότι θα οδηγηθούν σε υπερβολικό φόρτο εργασίας που θα έχει ως αποτέλεσμα ελλιπή καθαριότητα με κίνδυνο στην υγιεινή και την ασφάλεια όλων.

Η αύξηση των τετραγωνικών , η μείωση ωραρίου , η πίεση λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας είναι κακοί σύμβουλοι στην εκτίμηση κινδύνου που πιθανόν θα προκύψει.

Για να μπορέσουν οι συνάδελφοι να ανταποκριθούν μπορεί να αναγκαστούν να δουλέψουν αδήλωτες ώρες για τις οποίες μπορεί να μην πληρωθούν και να μην ασφαλιστούν.

Όλα αυτά μας οδηγούν στο εξής συμπέρασμα : κακή ποιότητα τέλεσης εργασιών η οποία θα δημιουργήσει κινδύνους στην υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων ( μονίμων , του συνεργείου καθώς και του κοινού) απλήρωτη ανασφάλιστη εργασία.

Αγαπητοί συνάδελφοι ,

Στο βωμό της οικονομικής κρίσης πανάκεια λύση δεν είναι η εξοικονόμηση κονδυλίων όταν αυτά έχουν να κάνουν με την υγιεινή και την ασφάλεια εργαζομένων , την ανασφάλιστη απλήρωτη εργασία αυτών αλλά η κατάργηση των εργολαβιών.

Θεωρούμε απαράδεκτο ο οργανισμός ο οποίος προστατεύει τον άνεργο και προσπαθεί να τον επαναφέρει στην αγορά εργασίας , να κλείνει ταυτόχρονα τα μάτια και τα αυτιά σε εργαζόμενους οι οποίοι εργάζονται στους κόλπους του.

ΖΗΤΑΜΕ

Να σταματήσει άμεσα και να επανεξεταστεί η ανάθεση.

Να παρέμβει η Διοίκηση για την άμεση εξόφληση όλων.

 

ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ & ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Π.Ε.Κ.Ο.Π.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: